2 Şubat 2016 Salı

ETİ YULAF EZMESİ






Eti yulaf ezmesinin faydaları nelerdir ? Nasıl tüketilmelidir? 

 yulaf ve yulaf ezmesinin başta sinir sistemi üzerinde önemli etkileri vardır .

Vücutta dinginlik hissi oluşturur. 

stres ve uykusuzluk sorunu çekenler için rahatlatıcı etkisi bulunmakta

kas ve kemiklerin yenilenmesi güçlenmesinde etkilidir.

dişlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

zihnin yorgunlugunu dindirir. vücudun rahatlamasını sağlar.

araştırmalar ile iktidarsızlık sorunu yaşayanlara önerilmektedir. 

guatr gibi troid bezi kaynaklı rahatsızlıkları önler.

kanda şeker miktarını dengeleyerek kolestrolün düşürülmesinde etkilidir. 

idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. 

mide bağırsak kaynaklı rahatsızlıkları giderir.

hazımsızlık sorununda kullanılmakta.

daha parlak ve canlı saçlar için kullanılır.

zararlı madde bağımlılarının bu maddelerden kurtulmalarına yardımcı olur. 









Yararlarından bahsettikten sonra peki ne türde kullanılır onu inceyelim :) 

lapa halinde kullanıldıgında çeşitli yara izlerini kızarık olan yerin iyileştirme özelliğine sahip.

çay olarak tüketildiğinde ise idrar söktürücü özelliğe sahip.


Yulaf ezmesi nasıl yenmeli ?


Genel olarak diyetlerde yer aldığı için birkaç yoldan bahsedeyim.


yulaf ezmesi karışımı : Elma,muz, armut, süt veya yoğurt ve bir çorba kaşığı yulaf ezmesini blendıra koyun ve iyice karıştırın. günün her zamanı içebilirsiniz 


Krep : bunlar tercihe göre tuzlu veya tatlı olabilir. bir miktar yulaf ezmesini sütle karıştırarak hazırlayın, daha sonra sebze baharat reçel gibi tatlarla doldurun. 




























YULAF EZMESİ EKMEĞİ : 


Bu gerçekten lezzetli bir kepekli ekmektir. Buna tarçın veya




hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. fırında kabarması için maya kullanın. 




YULAF EZMESi SALATASI : Doğranmış soğan domates haşlanmış patates salatalık marul rendelenmiş havuç gibi malzemelerle birde yulaf ezmesini ekleyebilirsiniz. yulaf ezmesinin bu durumda 25  dakika kaynatılması süzülmesi ve soğuk suyla durulanması gerekir.


KAHVALTIDA YULAF EZMESİ : En popüler tüketimi bu şekildedir. ham yulaf ezmesi gevreğini bir miktar süte veya yoğurda katın.








Herkez kendi damak tadına göre hazırlayabilir ben genel olarak kahvaltıda hergün bir meyve ile süt veya yogurtla karıştırarak yiyorum :) kuru üzüm badem ceviz olarakta bayılıyorum :) 

paketin tamamı 500 gr ortalama bana iki hafta gibi bir süre de dayanıyor.

birçok diyet şekilleri de var ama ben sadece lif kaynagı oldugu için kullanıyorum çokta kısıtlama yapmıyorum sabahları hem hafif hazırlaması kolay :) özellikle kabızlık çekenlere öneririm sindirim sistemine oldukça faydalı çünkü ..

Ben size bir tarif vereyim :) 







YULAF EZMESİ KURABİYESİ 


MALZEMELER: 

2 Su bardağı yulaf ezmesi 

3 dolu kaşık bal 

1 yumurta 

kuru üzüm, kuru incir,kuru kayısı, kuru erik, fındık , fıstık , orman meyvesi (istege göre)

HAZIRLANIŞI: 

2 Su bardağı yulaf ezmesi 3 dolu kaşık bal 1 yumurta 

kuru üzüm, kuru incir,kuru kayısı, kuru erik, fındık , fıstık , orman meyvesi (istege göre) taze vişne veya başka orman meyveleride koyabilirsiniz. tepsiye yağlı kağıt yerleştirdikten sonra kaşık yardımıyla şekil verip önceden 180 derece ısıtılmış fırına veriyorsunuz. ve 20 dakika pişiriyorsunuz. şahane bir kurabiye ayrıca sağlıklı ve lezzetli  


afiyet bal şeker olsun :) sevgiyle kalın 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder